17-22 d’Abril
Data
15/dia
km

Etapes de 15 km

700 metres desnivell positiu màxim

Aquesta activitat de senderisme constarà d’una o més rutes diaries, segons l’activitat programada cada dia, donat que hi han molts racons d’interès a visitar a la zona.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants.
HORA DE SORTIDA A determinar
HORA DE TORNADA A determinar
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

 “CAÑONES DEL EBRO Y EL RUDRÓN”

Al poble de Valdeteja s’inicia la més famosa ruta de senderisme de tota la provincia de Burgos el “GRAN CAÑON DEL EBRO”, al llarg d’un recorregut d’uns 15 km. Per a descobrir un paisatge únic (profund congost de parets escarpades excavat per l’Ebre) que es veu enriquit pel patrimoni cultural i artístic que atresoren el pobles que apareixen al llarg del riu.

L’impressionant conjunt de “valles, gargantas, desfiladeros, cañones” pels que el riu Ebre travessa les terres del nord-oest de Burgos, constitueixen un dels espais naturals de major personalitat, riquesa i varietat d’ecosistemes de tota la Península Ibèrica.

A més dels espectaculars “Cañones del Ebro y el Rudrón”, amb els seus 200 metres de caiguda vertical, en aquest espai es descobreixen un altre sèrie d’encantadors i valuosos enclaus naturals: “Pozo Azul, Hoya de Huidobro, Desfiladeros de Cidad y Tudanca, Desfiladero de las Palancas, cueva del Piscarciano y Garganta de los Hocinos.

“SENDERO MÁGICO DEL RÍO PURÓN” i “MONTES OBARENES”

Estan situats al nord-est de la provincia de Burgos al sud-oest de la provincia d’ Àlava i comprèn les “Sierras de Oña, La Llana, Pancorbo, Arcena.

Una sèrie de bonics i profunds congostos són els principals protagonistes del paisatge.

“Las Hoces” excavades per l’Ebre a Sobrón i a La Horadada, l’estret congost tallat pel riu Oca a les proximitats d’Oña, i la gola oberta pel riu Purón en la “Sierra de Arcena” i que transita pel “Valle de Valderejo” entre les poblacions de Lalastra i Herran.

Les aigües cristal·lines del Purón, han erosionat les roques calcàries de “Peña Carrías” formant estretes goles i els nostres avantpassats van tallar la roca per a construïr un sensacional camí.

En el tram sud es troben: unes necròpolis visigòtiques, un monestir del segle XI i un espectacular Pont Romà que permetia el pas d’una estratègica calçada que comunicava les actuals Briviesca i Orduña.

És considerada la ruta més antiga, secreta i atractiva d’Euskadi.

Opinió del viatge

No hi ha opinions encara.

Deixa una opinió del viatge

Valoració