17-22 d’Abril
Data
15/dia
km

Etapes de 15 km

700 metres desnivell positiu màxim

Aquesta activitat de senderisme constarà d’una o més rutes diaries, segons l’activitat programada cada dia, donat que hi han molts racons d’interès a visitar a la zona.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants.
HORA DE SORTIDA A determinar
HORA DE TORNADA A determinar
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

 “CAÑONES DEL EBRO Y EL RUDRÓN”

Al poble de Valdeteja s’inicia la més famosa ruta de senderisme de tota la provincia de Burgos el “GRAN CAÑON DEL EBRO”, al llarg d’un recorregut d’uns 15 km. Per a descobrir un paisatge únic (profund congost de parets escarpades excavat per l’Ebre) que es veu enriquit pel patrimoni cultural i artístic que atresoren el pobles que apareixen al llarg del riu.

L’impressionant conjunt de “valles, gargantas, desfiladeros, cañones” pels que el riu Ebre travessa les terres del nord-oest de Burgos, constitueixen un dels espais naturals de major personalitat, riquesa i varietat d’ecosistemes de tota la Península Ibèrica.

A més dels espectaculars “Cañones del Ebro y el Rudrón”, amb els seus 200 metres de caiguda vertical, en aquest espai es descobreixen un altre sèrie d’encantadors i valuosos enclaus naturals: “Pozo Azul, Hoya de Huidobro, Desfiladeros de Cidad y Tudanca, Desfiladero de las Palancas, cueva del Piscarciano y Garganta de los Hocinos.

“SENDERO MÁGICO DEL RÍO PURÓN” i “MONTES OBARENES”

Estan situats al nord-est de la provincia de Burgos al sud-oest de la provincia d’ Àlava i comprèn les “Sierras de Oña, La Llana, Pancorbo, Arcena.

Una sèrie de bonics i profunds congostos són els principals protagonistes del paisatge.

“Las Hoces” excavades per l’Ebre a Sobrón i a La Horadada, l’estret congost tallat pel riu Oca a les proximitats d’Oña, i la gola oberta pel riu Purón en la “Sierra de Arcena” i que transita pel “Valle de Valderejo” entre les poblacions de Lalastra i Herran.

Les aigües cristal·lines del Purón, han erosionat les roques calcàries de “Peña Carrías” formant estretes goles i els nostres avantpassats van tallar la roca per a construïr un sensacional camí.

En el tram sud es troben: unes necròpolis visigòtiques, un monestir del segle XI i un espectacular Pont Romà que permetia el pas d’una estratègica calçada que comunicava les actuals Briviesca i Orduña.

És considerada la ruta més antiga, secreta i atractiva d’Euskadi.

Opinió del viatge

5 based on Opinions
25 abril, 2019

Magnífic el viatge a Cañones del Ebro i hoces del río. Ho recomano per l organització, guies, grup… Repetiré de nou amb vosaltres. Gràcies per oferir nos aquests viatges.

28 abril, 2019

Rutes fantàstiques amb guíes excel.lents que ens han fet,com sempre gaudir de debò.

Deixa una opinió del viatge

Valoració