11 de juny
Data
Ripoll
Situació

El dia 11 de juny gaudirem d’una magnífica sortida amb gran diversitat paisatgística i cultural, amb l’ingredient afegit de que la totalitat del recorregut és per camins de ferradura o senders.

Destaquem de la jornada:

  • EL TORRENT DEL NEGRE,  pel corriol que transita vora l’aigua amb múltiples SALTS I GORGS de reduïdes dimensions i abundant vegetació  amb un extraordinari CONGOST.
  • EL TORRENT DE VIDABONA, també amb diversos SALTS i GORGS en un entorn molt feréstec.
  • EL MAS EL NEGRE, construït sobre la cinglera del BARRANC DEL NEGRE, sensacional racó, té unes vistes panoràmiques captivadores . Existeix documentació des de l’any 1401, forma part de la xarxa d’albergs de la GENERALITAT XENASCLAT).
  • CAMÍ DE VIDABONA, simbolitza el camí a la plenitud, en base a mites universals de LLUIS Ma. XIRINACS i RAMON LLULL. Segons XIRINACS  el procés en espiral cap a la plenitud consta de 3 voltes: la 1ª com a individus; la 2ª com a nació i la 3ª com a univers, cadascuna amb les 4 etapes de l’ascètica, la mística, la vocació i l’acció compromesa amb el món. En aquest joc simbòlic, EL NEGRE es troba en la 1ª etapa, que representa l’ascètica.

RECORREGUT: PISTA RIPOLL-BRUGUERA – TORRENT DE VIDABONA – CAL BEIATO – VIDABONA – PLA DE CAN PEGOT – TORRENT DEL NEGRE – MAS EL NEGRE – PISTA RIPOLL-BRUGUERA

DURADA EFECTIVA:  4:30 hores

DESNIVELL: 650 m

MATERIAL OBLIGATORI:

  • Botes de muntanya (evitar portar-les noves a estrenar).
  • Roba d’abric i impermeable
  • 1’5L d’aigua per persona
  • Protecció solar: gorra, crema i ulleres.
  • Dinar de pícnic

Punt de trobada
11 de juny a les 9:30

Ripoll – Cafeteria “les Delicies”, devant de l’estació d’autobusos i al costat de l’aparcament del Condis

Com arribar
Transport privat: Heu d’agafar l’autovia (C-17) direcció VIC – RIPOLL, abans d’entrar al poble passada la tercera rotonda, seguireu per la primera sortida (dreta) en direcció SANT JOAN DE LES ABADESSES, passareu 2 semàfors i a mà esquerra trobareu l’aparcament gratuït de l’estació de Renfe. Si no podeu aparcar allà intenteu-ho una mica més endavant al pàrquing gratuït del Supermercat Condis (heu d’agafar tiquet a l´entrada).

Transport públic: línia R3 (BARCELONA – PUIGCERDA), el tren surt de BCN – SANTS a les 7:00 hores i arriba a RIPOLL a les 9:05. La cafeteria és al costat de l´estació del tren.

Exigència física
Exigència tècnica
Preu
Gratuït
Inscripcions
(Si us heu inscrit i finalment no podeu venir no passa res. Aviseu-nos a info@atlasnatura.es i ja ens veurem a la pròxima!)

Tour Reviews

4.00 based on 1 review
12 juny, 2023

Potser pel fang i pel terreny de fulles mullat en els descensos ha acabat essent més llarg i amb una mica més de dificultat de la que s’havia plantejat a la proposta.
Però… ha estat una passada, preciós!!!! M’ha encantat.

I a més a més la sort ens ha acompanyat i no ens ha caigut el xàfec caminant.

L’enhorabona! I molta sort en la propera etapa!

Leave a Review

Rating