26-31 Juliol
Data
15/dia
km

Etapes de 15 km

700 metres desnivell positiu màxim

Aquesta activitat de senderisme constarà d’una o més rutes diaries, segons l’activitat programada cada dia, donat que hi han molts racons d’interès a visitar a la zona.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants-Burgos Rosa de Lima
HORA DE SORTIDA A determinar
HORA DE TORNADA A determinar
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta, bitllet de tren.

 “CAÑONES DEL EBRO Y EL RUDRÓN”

Al poble de Valdeteja s’inicia la més famosa ruta de senderisme de tota la provincia de Burgos el “GRAN CAÑON DEL EBRO”, al llarg d’un recorregut d’uns 15 km. Per a descobrir un paisatge únic (profund congost de parets escarpades excavat per l’Ebre) que es veu enriquit pel patrimoni cultural i artístic que atresoren el pobles que apareixen al llarg del riu.

L’impressionant conjunt de “valles, gargantas, desfiladeros, cañones” pels que el riu Ebre travessa les terres del nord-oest de Burgos, constitueixen un dels espais naturals de major personalitat, riquesa i varietat d’ecosistemes de tota la Península Ibèrica.

A més dels espectaculars “Cañones del Ebro y el Rudrón”, amb els seus 200 metres de caiguda vertical, en aquest espai es descobreixen un altre sèrie d’encantadors i valuosos enclaus naturals: “Pozo Azul, Hoya de Huidobro, Desfiladeros de Cidad y Tudanca, Desfiladero de las Palancas, cueva del Piscarciano y Garganta de los Hocinos.

1

Transport amb tren i trobada amb els guies

2

Pesquera-Quintanilla de Escalada

Pesquera-Gr Turzo-Cueva del Agua-Orbaneja del castillo-Escalada poble-Quintanilla de escalada.

3

Cortiguera-Cubilla del Agua

Cortiguera-Pujada a l’ermita centola y Elena-Valdelateja-Río Rudrón-San Felices del Rudón-Covanera (Sifón explorat més gran del món conegut)-Tubilla del Agua. 17km.

4

Riu Rudrón

San andrés de Montearados-Sortida caminant de Ceniceros-Molí de Rasgabragas-Río Rudrón-La curacada (formació geològica d’interès especial)-Hoyos del Tozo-Manantials del Rudón-Cueva del Moro-Simas y cuevas de Basconcilos-Poble de Basconcillos.

5

Las Loras i Orbaneja del Castillo

Las Loras-Amaya-Las cuevas (poblat celtíber)-Baixada per la cinglera. Visita a les fonts d’Odra.

Orbaneja del castillo-llera esquera del riu-Tobazo salt d’aigua-Cascada superior-Villaescusa de Ebro-Meandre abandonat de l’ebre-Tinxeras de bricia-Los chozos de Estilla-Orbaneja.

6

Circular a Tudanca

Tudanca-Vallejo-Cidad de Ebro-Tudanca. Tornada en tren.

Tour Reviews

5.00 based on 2 reviews
25 abril, 2019

Magnífic el viatge a Cañones del Ebro i hoces del río. Ho recomano per l organització, guies, grup… Repetiré de nou amb vosaltres. Gràcies per oferir nos aquests viatges.

28 abril, 2019

Rutes fantàstiques amb guíes excel.lents que ens han fet,com sempre gaudir de debò.

Leave a Review

Rating