26-31 Juliol
Data
15/dia
km

Etapes de 15 km

700 metres desnivell positiu màxim

Aquesta activitat de senderisme constarà d’una o més rutes diaries, segons l’activitat programada cada dia, donat que hi han molts racons d’interès a visitar a la zona.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants-Burgos Rosa de Lima
HORA DE SORTIDA A determinar
HORA DE TORNADA A determinar
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta, bitllet de tren.

 “CAÑONES DEL EBRO Y EL RUDRÓN”

Al poble de Valdeteja s’inicia la més famosa ruta de senderisme de tota la provincia de Burgos el “GRAN CAÑON DEL EBRO”, al llarg d’un recorregut d’uns 15 km. Per a descobrir un paisatge únic (profund congost de parets escarpades excavat per l’Ebre) que es veu enriquit pel patrimoni cultural i artístic que atresoren el pobles que apareixen al llarg del riu.

L’impressionant conjunt de “valles, gargantas, desfiladeros, cañones” pels que el riu Ebre travessa les terres del nord-oest de Burgos, constitueixen un dels espais naturals de major personalitat, riquesa i varietat d’ecosistemes de tota la Península Ibèrica.

A més dels espectaculars “Cañones del Ebro y el Rudrón”, amb els seus 200 metres de caiguda vertical, en aquest espai es descobreixen un altre sèrie d’encantadors i valuosos enclaus naturals: “Pozo Azul, Hoya de Huidobro, Desfiladeros de Cidad y Tudanca, Desfiladero de las Palancas, cueva del Piscarciano y Garganta de los Hocinos.

1

Transport amb tren i trobada amb els guies

2

Pesquera-Quintanilla de Escalada

Pesquera-Gr Turzo-Cueva del Agua-Orbaneja del castillo-Escalada poble-Quintanilla de escalada.

3

Cortiguera-Cubilla del Agua

Cortiguera-Pujada a l’ermita centola y Elena-Valdelateja-Río Rudrón-San Felices del Rudón-Covanera (Sifón explorat més gran del món conegut)-Tubilla del Agua. 17km.

4

Riu Rudrón

San andrés de Montearados-Sortida caminant de Ceniceros-Molí de Rasgabragas-Río Rudrón-La curacada (formació geològica d’interès especial)-Hoyos del Tozo-Manantials del Rudón-Cueva del Moro-Simas y cuevas de Basconcilos-Poble de Basconcillos.

5

Las Loras i Orbaneja del Castillo

Las Loras-Amaya-Las cuevas (poblat celtíber)-Baixada per la cinglera. Visita a les fonts d’Odra.

Orbaneja del castillo-llera esquera del riu-Tobazo salt d’aigua-Cascada superior-Villaescusa de Ebro-Meandre abandonat de l’ebre-Tinxeras de bricia-Los chozos de Estilla-Orbaneja.

6

Circular a Tudanca

Tudanca-Vallejo-Cidad de Ebro-Tudanca. Tornada en tren.

Opinió del viatge

5.00 based on Opinions
25 Abril, 2019

Magnífic el viatge a Cañones del Ebro i hoces del río. Ho recomano per l organització, guies, grup… Repetiré de nou amb vosaltres. Gràcies per oferir nos aquests viatges.

28 Abril, 2019

Rutes fantàstiques amb guíes excel.lents que ens han fet,com sempre gaudir de debò.

Deixa una opinió del viatge

Valoració