9-15
km
Burgos, Cantàbria
Situació

Les Merindades és una comarca que s’exten i ocupa un terç septentrional de la provincia de Burgos. Una privilegiada barreja biogeogràfica de valls, boscos, muntanyes, coves, congostes, etc.

Una terra sempre verda en què l’home ha deixat l’empremta en temps prehistòrics. Concentració d’ermites, castells, esglèsies romàniques, etc.

 

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants.
HORA DE SORTIDA A determinar
HORA DE TORNADA A determinar
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

Bitllet de tren.

1

Transport amb tren i trobada amb els guies

DESFILADERO DE LOS HOCINOS (passarel·les sobre el RIO EBRO), transita entre estrets congostos vora el RÍO EBRO. Visita al MONASTERIO DE RIOSECO i al EREMITORIO RUPESTRE DE RIOSECO. (temps 2:30 hores) (desnivell 150 m.)

2

Canales de Dulla (San martín de Sotoscueva

Xarxa fluvial que al llarg dels segles ha erosionat aquest espai conformant un laberint de profunds barrancs. En els verds prats que flanquejan el “VALLE DE SOTOSCUEVA”, sobresurt un desafiant tallat rocós del CERRO DE LA MUELA, destacant EL VENTANÓN, impressionant arc natural de 30 m. d’ample i 20 m. d’alt. (5 hores) (650 m.)
SALTO DE LA MEA; petita excursió a aquesta cascada que ens brinda un magnífic espectacle al precipitar-se al buit.
PUENTE NATURAL DE PUENTEDEY; foradat pel RÍO NELA al llarg del temps, creant un conjunt paisatgístic sensacional.

3

Sendero de Malvecino

SENDERO DE MALVECINO; transita per la CALZADA ROMANO-MEDIEVAL DE EL ALMIÑE, en bon estat de conservació, utilitzada fins a la primera mitat del segle passat com a via de comunicació, supera un desnivell de 300 m. fins l’ERMITA DE LA HOZ i el curiós POZO DE LA HOZ, el que es pot accedir a través d´una escala de pedra. El recorregut finalitza al poble de TOBA DE VALDIVIESO. (3 hores) (400 m).
CARCAVOS DE QUECEDO – ARROYO DE VALDIVIESO – LA CANALEJA – CUEVA DE LOS MOROS; sensacional recorregut entre estrets, formacions increïbles, gorgs i salts d’aigua i la peculiar necròpolis de la CUEVA DEL MORO enterraments verticals en la roca calissa. (1:15 hores) (150 m.) CASCADA DE TARTALES DE LOS MONTES; visita a aquest fantàstic salt d’aigua.

4

Salto del Nervión

ESPACIO NATURAL PROTEGIDO MONTE SANTIAGO (SIERRA DE SALVADA) – SALTO DEL NERVIÓN – LOBERA DE GUIVIJO; formacions geològiques increïbles, espectaculars cingles i un dels salts d’aigua més impressionants de la península: EL SALTO DEL NERVIÓN amb més de 300 m. de caiguda vertical. LOBERA DE GUIVIJO una de les estructures més representatives de la lluita ancestral del home amb el llop.
Recorregut per la SENDA DE LA CUEVA DE LAS PAULES Y LAS LOBERAS I per la SENDA DE LOS CORTADOS. (4:30 hores) (450 m.)

5

Bosc dels Teixos

SENDERO DE PEÑA ESCALERA (PANIZARES DE VALDIVIESO); ruta circular que transita pel GRADO DE PEÑA ESCALERA, amb magnífiques panoràmiques sobre el RÍO EBRO. El sender ens portarà fins el BOSQUE DE LOS TEJOS amb exemplars monumentals i alguns d’ells mil.lenaris. (3 hores) (400 m).

VISITA AL EREMITORIO DEL ARROYO DE LAS TORCAS O DE LOS PORTUGUESES. VISITA AL PUENTE MEDIEVAL, CASTILLO Y RECINTO AMURALLADO DE FRIAS. Connectarem per un sender amb el fantàstic poblet de TOBERA per a seguir el RÍO MOLINAR que travessa el poble formant espectaculars salts de roca travertina fins arribar a la ERMITA DE LA HOZ. (1 hora) (100 m.)

6

Monument Natural Ojo Guareña

MONUMENTO NATURAL DE OJO GUAREÑA; és la major xarxa de galeries subterrànies d’España en un complex càrstic. Recorregut seguint el RÍO GUAREÑA fins a la fantàstica CUEVA-ERMITA DE SAN BERNABÉ, passant pel sumidero i la surgència del conjunt càrstic.
(1:30 hores) (100 m.)

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating