10 km
km
Elna, Maçanet de Cabrenys
Situació

Els camins de l’exili republicà és una sortida de senderisme cultural on s’entrellacen esport i cultura, remomerant moments de la història que tenim molt presents.

SORTIDA/ARRIBADA  Segons localització del grup.
HORA DE SORTIDA 8:00h.
HORA DE TORNADA 19:00h aproximadament.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU
Pic-nic de ruta.
Begudes fora d’àpats.

1

Ribesaltes i Elna

Visita al CAMP DE CONCENTRACIÓ DE RIBESALTES, on van ser captius milers d’exiliats republicans. A la tarda anirem al poble monumental d’ELNA i visitarem la MATERNITAT D’ELNA, en aquest lloc la infermera suïssa ELISABETH  EIDENBENZ va salvar d’una mort segura a centenars de mares embarassades i nadons dels camps de concentració. Acabades les visites tonarem a PONT DE MOLINS i més tard ens dirigirem a MAÇANET de CABRENYS, on ens instal·larem.

2

MONUMENT A L'EXILI de La Vajol

LA VAJOL– CAN BARRIS (última estada dels governs català i espanyol  abans de l’exili) – COLL DE LLI (en aquests dies de febrer, fa 75 anys, van passar per aquest coll els presidents, espanyol MANUEL HAZAÑA, català LLUÍS COMPANYS i vasc AGUIRRE) – POBLE DE LES ILLES (placa dedicatòria a l’exili espanyol) – COLL DE LA MANRELLA (pas d’exiliats i monument al President Companys – LA VAJOL (monument a l’exili). Després de dinar visitarem l’edifici de la MINA D’EN NEGRÍN (on es va custodiar or del Banc d’Espanya i quadres del museu del Prado).

Motivacions

-Maternitat d’Elna.
-Camp de concentració.
-Senderisme pels punts de pas dels presidents Espanyols.
-Hostal a Maçanet de Cabrenys, la Quadra.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating