10-16
km

Els canyons del Riu Sil destaquen, no només per les seves vistes i vins, sinó també pel seu patrimoni històric i artístic. Monestirs, esglésies, ermites i tombes excavades a la roca són exemples de la història d’aquesta regió.

Visitarem els voltants del Monastir de Santo Estevo, la ribera del riu Miño, senders fluvials del riu Lor i viatge amb catamarà pel Riu Sil.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona Sants/Aeroport del prat
HORA DE SORTIDA A determinar segons transport.
HORA DE TORNADA A determinar segons transport.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

Bitllet d’avió/tren.

1

Transport i trobada amb els guies

2

Els dies de ruta està format per tres itineraris diferents, que anirem fent en diferents punts del territori.

Itinerari 1: CASTRO de ABAIXO A CUBELA (CAÑONES DEL SIL).

Temps: 1.30 hores. Desnivell: 150m.

Agradable i suau caminada vorejant el Río Sil, des de Castro de Abaixo, confluència dels rius Lor i Sil fins a Cubela amb interessants miradors de les Hoces do Sil.

Itinerari 2 : FERRERÍA DE ABAIXO – BALDOMIR (RÍO LOR)

Temps: 2 hores. Desnivell: 100m.

Recorregut per espectaculars congostos del río Lor amb infinitat de gorgs i salts d’aigua, passant per uns interessants ponts: Ponte do Porto – Ponte de Traspando – Ponte de Sudrios. Al final de la ruta trobarem un curiós salt d’aigua: Fervenza de Reixo.

Itinerari 3: VILAMOR – VILAR – CABANAS DE FROXAN (RÍO LOR)

Temps: 2 hores. Desnivell: 250m

Itinerari que uneix Vilamor amb la peculiar aldea de Vilar a través del sensacional Ponte de Arrastradora (pont de fusta que supera els estrets del río Lor a una alçada considerable) en un entorn de castanyers monumentals. A prop, a unes formacions rocoses, hi ha el Castro Celta del Vilar. Passat el Ponte do Vao s’arriba a la bonica aldea de Cabanas de Froxan.

3

Itinerari 1: ALDEA DE FORCAS (RÍO MAO) – BARXACOVA (RÍO SIL)

Temps: 2,30 hores. Desnivell: 100m

Extraordinari recorregut per un antic i petit canal en desús de la central hidroelèctrica de Barxacova (Fábrica de la Luz), reformada en alberg. El canal transita per unes raconades increïblement feréstecs, donant-li un encant especial.

Cal destacar també del recorregut: 0 Ponte Medieval de Conceliñas i la Necrópolis de San Vitor, conjunt arqueològic antropomòrfic medieval excavat a la roca, així com, les restes d’un primitiu forn d’el·laboració de campanes.

Finalment farem referència a les extenses i espectaculars passarel·les de fusta (Pasarelas del Río Mao) que uneixen la Fábrica de la Luz i la confluència del Río Mao i el Río Sil.

Itinerari 2: RUTA DOS MIRADOIROS DOS CAÑONES DO SIL (PARADA DO SIL)

Temps: 45 min.

Petit recorregut pels fantàstics Miradoiros dos Cañones do Sil situats a més de 300 m. d’alçada sobre el riu (Balcones dos Mouros).

Itinerari 3: MOSTEIRO DE SANTA CRISTINA

Temps: 1.30 hores. 300m.

Des de Portela seguirem un interessant sender que ens porta al Mosteiro de Santa Cristina, situat en una zona boscosa, magnífic entorn. El sender continua fins l’aldea de Castro, on trobarem un altre espectacular mirador sobre el Cañon do Sil.

4

Itinerari 1: RÍO SIL – RUTA MOSTEIRO DE SANTO ESTEVO – SENDA DOS MUIÑOS

Temps: 1.30 hores. Desnivell: 300m

Motivador recorregut entre castanyers monumentals i construccions de “Sequeiros” (assecadors de castanyes), continuant per un torrent amb restes d’antics molins (Ruta dos Muiños). Assolint finalment un turó amb un “Castro Fortificat” i excepcionals panoràmiques del Mosteiro de Santo Estevo i el Cañon do Sil.

Itinerari 2: MAMOAS DE MOURA – MOSTEIRO DE SANTO ESTEVO – RÍO SIL

Temps: 2 hores. Desnivell: 150m.

Mamoas de Moura (Necrópolis 3500 – 2000 a C) constituïda per un gran nombre de “túmuls” (Monuments Funeraris). A continuació es troben unes interessants formacions de roques granítiques, abans d’accedir a l’aldea de Biduedo i posteriorment a la de Paradela. Un agradable sender entre grans castanyers ens portarà fins el Mosteiro de Santo Estevo, enorme i sensacional recinte que mereix una visita. (Actualment és Parador Nacional). Des del Mosteiro baixarem per un no menys interessant sender fins el Río Sil, punt inicial del Tram.

Itinerari 3: Passeig amb embarcació per “LOS CAÑONES DO SIL”. Inclòs al preu l’excursió amb catamarà.

5

Itinerari 1: ALTO DE ATÁN – FERVENZA DE AUGACAÍDA – CASTRO DE MARCE – EMBARCADEIRO DE MAIORGA

Temps: 3.30 hores. Desnivell: 400m

Gran jornada de senderisme per la Ribeira Sacra do Miño.

Partint del punt més elevat del recorregut (Alto de Atán), seguirem el “Cañon do Miño” fins l’Embarcadoiro de Maiorga, passant per les aldees de Seoane, Cabo de Vila i Marce.

Al llarg de l’itinerari veurem una diversitat d’elements de gran atractiu, entre els que hi han: l’Igrexa de Santo Estevo de Atán; la “Fervenza de Augacaída” salt d´’aigua de més de 40 metres. que forma el Río Aguianza abans de precipitar-se al Miño; el “Castro de Marce” antic assentament situat en un lloc espectacular i de gran bellesa; el “Miradoiro de las Maravillas”; i l’Embarcadoiro de Maiorga” lloc singular a la vorera del Miño.

Itinerari 2: EGREXIA DE SANTO MARTIÑO DA COVA – PRAIA DA COVA

Temps: 1 hora. Desnivell: 100m.

Curt però interessant recorregut que va des de la Igrexa Romànica de Santo Martiño da Cova passant per l’“Abadía da Cova i les “Adegas de Moure” inmemsa vinya dins del recinte de l’Abadía que arriba fins les mateixes aigües del “Cañon do Miño”, formant feixes amb murets de pedra seca. Dins del recinte hi ha un dels miradors més espectaculars de l’enorme meandre que forma el Miño “O Cabo do Mundo”.

Acaba l’itinerari en una platja fluvial, ideal per a refrescar-se després d’una jornada de senderisme “Praia da Cova”.

6

PONTE DE BELESAR A PONTE DE PORTOTIDE

Recorregut d’uns 5km que comença al “Ponte de Belesar” i transita per la ribera dreta de la “Ribeira Sacra do Miño” fins l’aldea d’”A Veiga” i finalitza al “Ponte de Portotide”.

El camí progressa entre terrasses farcides de vinyes i ens permet gaudir d’alguns del paisatges més característics de la Ribeira Sacra.

Tornada a Barcelona amb avió.

Ribeira sacra-4

Informació d’interès:

-https://www.catamaranesribeirasacra.com

-https://turismo.ribeirasacra.org

Opinió del viatge

No hi ha opinions encara.

Deixa una opinió del viatge

Valoració