Cardona, Catalunya
Situació

La tardor de 1711, Cardona va centrar l’atenció de tot Europa. Durant 34 dies, les tropes de l’exèrcit borbònic, el més poderós del món, van intentar conquerir el castell, l’única fortalesa entre els Pirineus i Barcelona. Si ho haguessin aconseguit, la Guerra de Successió hauria acabat dos anys abans. Ho va impedir la resistència d’uns defensors en clara inferioritat i que no s’entenien perquè parlaven cinc llengües diferents.

Amb un cap de setmana, veurem diferents espais i localitzacions representatius del setge de 1711.

SORTIDA/ARRIBADA  Cardona
HORA DE SORTIDA Dissabte a les 8:00h Barcelona Sants o  10:00h a Cardona.
HORA DE TORNADA Diumenge després de dinar.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de senderisme.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament amb mitja pensió.
Vehicle de suport. Transport de l’equipatge.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

 

1

Transport i ruta

Començarem a caminar als voltants de l’ermita del remei, passant per la serra de les rovires, amb boniques visites al castell de cardona. La ruta continua per el clot de les vinyes, i segueix amb la carena espectacular de costa rèvola.

2

Segona etapa

Sortida des de l’ermita de santa cecília, passant per cal Treserres i pujant cap a Sant Cristòfol. Arribarem per la zona de les muntanyes de sal de Cardona, fins al castell, on visitarem la zona pública i localitzarem punts d’interès històric.

Opinió del viatge

4.00 based on Opinions
11 Març, 2018

Molt bona primera experiència. Dos itineraris molt representatius del setge 1714, bon disseny de ruta i una visita al castell de Cardona impressionant. Les dues guies acompanyants bones professionals.

Deixa una opinió del viatge

Valoració