17-26 Juny, 5-14 Juny
Data
Sicília, Itàlia
Situació

Les aigües del mar Tirrè, la mar Jònica i el canal de Sicília delimiten un territori que, degut a la seva posició estratègica en el mapa de la Mediterrània, ha viscut en primera persona alguns dels fets històrics més importants. Els escenaris, olors i sabors únics i intensos que avui hi trobem, perduren protegits per les aigües blaves i la influència de tots els habitants i cultures que han viscut a la illa.

En aquest viatge recorrem Sicília d’oest a est, coneixent alguns dels llocs, persones i paisatges que donen caràcter a l’illa més gran del Mediterrani.

 

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona Aeroport del Prat
HORA DE SORTIDA Barcelona-Palermo. 6:50h, sortida 5 de Juny
HORA DE TORNADA Catania-Barcelona. 11:00h, tornada 14 de Juny
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU
Pic-nic de ruta.
Bitllet d’avió. Preu aproximat amb maleta facturada 130€ anada i tornada (5-14 de juny)

1

Transport i arribada a Palermo. Marettimo

Antigament coneguda pels grecs com a Hierà Nésos, el que significa “illa sagrada”, i actualment anomenada Marettimo, probablement per l’abundant presència de farigola salvatge, recorrem per terra i mar l’illa més occidental de Sicilia. 5:00h / 10 km / Desnivell: +300m/-300m

2

Parco delle Madonie

Sense sortir de la provincia de Palermo, trobem el Parc Natural Regional de les Madonies. Amb altituds de gairebé 2000 metres, el parc destaca per una representació de tots els aspectes geològics de l’illa i sortints de roques datats amb més de 200 milions d’anys.

4:30h / 14 km / Desnivell: +340m/-950m

3

Riserva Naturalle dello Zingaro

Parant la construcció d’una carretera costanera, el 1980 dosmil ecologistes van marxar agafats de la mà protegint un dels ecosistemes més rics de la Mediterrània de l’arribada del ciment. Un any després aconseguirien convertir-la en la primera reserva natural protegida de la illa.

4h / 12 km / Desnivell: +400m/-400m

4

Tindaris

De sorres marines costaneres i entorns lacustres salobres a forts pendents i penya-segats que donen al mar. Fins i tot la costa rocosa té un aspecte fascinant i salvatge, amb una successió d’entrants, petites platges de sorra i parets precipitades. Després, una lleugera caminada fins al Santuari de Tindari per a gaudir d’unes vistes difícils d’oblidar.

2:00h / 4 km / Desnivell: +300m/-10m

5

Riserva Naturalle del Capo Gallo

A només 12km del centre de Palermo, però isolada geogràficament gràcies a la morfologia extrema d’alguns vessants i la proximitat al mar, hi trobem una important reserva de la biodiversitat.

També tindrem oportunitat de conèixer un ermità que hi viu des de fa molts anys i descobrir les seves obres d’Art Brut. 3h / 8 km / Desnivell: +555m

6

Palermo

Dotada d’un gran patrimoni artístic i arquitectònic que abasta des de restes púniques fins a cases d’art nouveau, passant per residències d’estil àrab i normand, esglésies barroques i teatres neoclàssics, Palermo és sens dubte una ciutats única que no passa desapercebuda.

Mercats, carrers empedrats, desordre i olors de totes les cultures. Resistència al pas del temps, resistència al canvi, memòria viva, una ciutat que no oblida.

7

Monti Nebrodi

El Parc Natural Regional del Nebrodi és el referent botànic de Sicilia, el pulmó verd de la més gran de les illes del mediterrani. De perfil complex i sinuós, les seves muntanyes s’apropen als 2000 metres d’altitud i limita amb el mar Tirrè i les primeres pendents de l’Etna.

6:30h / 20 km / Desnivell: +1000m

8

Montalbano di Elicona

Perdut entre muntanyes a gairebé 1000 metres d’altitud, aquest poblet no és només conegut per la producció del formatge sicilià Caciocavallo, també és considerat un dels 90 pobles més bonics d’Itàlia.

En la part antiga del poble hi trobareu l’antic castell que servia de residencia al català, i des del 1295 rei de Sicilia, Federic III, fill de Pere el Gran.

9

Necropoli di Pantalica

Al s. XIII aC, fugint dels sículs, els habitants costaners es van amagar en l’accidentat i agrest relleu dels canyons de la Vall de l’Anapo. Aquestes roques aparentment inaccessibles no només foren refugi durant l’època grega, sinó que durant l’edat mitjana també van protegir als habitants costaners de bàrbars, pirates i sarraïns.

Juntament amb Siracusa, forma part de la llista de patrimoni mundial de la UNESCO.

3:30h / 10 km / Desnivell: +420m

10

Siracusa

En l’instant en què creues algun dels dos ponts que donen accés a la fortalesa d’Ortigia, illa fortificada i centre històric de Siracusa, descobreixes un ambient diferent al què ens té acostumats la caòtica i de per si bella Sicília. Calma i serenitat. És per aquest motiu que l’hem elegit com a parada final del nostre viatge.

Siracusa (Συρακοῦσαι) fou la ciutat grega més important de Sicília i mereix una especial atenció ja que el seu llegat arquitectònic és una mostra excel·lent de moltes de les antigues civilitzacions mediterrànies que han configurat l’actual Europa.

Opinió del viatge

No hi ha opinions encara.

Deixa una opinió del viatge

Valoració