6 – 15 octubre
Data
Sicília, Itàlia
Situació

Les aigües del mar Tirrè, la mar Jònica i el canal de Sicília delimiten un territori que, degut a la seva posició estratègica en el mapa de la Mediterrània, ha viscut en primera persona alguns dels fets històrics més importants. Els escenaris, olors i sabors únics i intensos que avui hi trobem, perduren protegits per les aigües blaves i la influència de tots els habitants i cultures que han viscut a la illa.

En aquest viatge recorrem Sicília d’est a oest, coneixent alguns dels llocs, persones i paisatges que donen caràcter a l’illa més gran del Mediterrani.

 

SORTIDA 6 d’octubre a les 14:35

Aeroport de Barcelona – Aeroport de Catania

ARRIBADA 15 d’octubre a les 17:10

Aeroport del Barcelona (provinents de l’Aeroport de Palermo)

Durada viatge
10 dies
Mida del grup
6-8 participants
Exigència física
Exigència tècnica
INCLOU
Guia titulat i assegurança d’accidents Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Viatge en vaixell a Marettimo Transport
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

Bitllet d’avió.

1

Benvenuti in Sicilia!

Sortida de l’Aeroport de Barcelona a les 14:35 arribada a l’Aeroport de Catania a les 16:45.

Trobada amb el guia i transport fins a l’allotjament.

2

Etna: Valle del Bove

L’Etna és el volcà més gran d’Italia i el més actiu d’Europa. En els últims anys ha entrat en erupció diferents vegades fent evolucionar constantment la seva fisonomia. Una muntanya viva!

Situada al flanc est del volcà, La Vall del Bove és una impressionant depressió en forma d’amfiteatre formada durant una erupció catastròfica fa uns 64.000 anys d’uns 37km quadrats. Caminar entre les coves, barrancs i penya-segats d’aquest gran desert volcànic silenciós és una experiència d’un altre món.

Després ens dirigirem a Montalbano di Elicona, camp base per a les nostres següents 2 nits. Perdut entre muntanyes a gairebé 1000 metres d’altitud, aquest poblet no és només conegut per la producció del formatge sicilià Caciocavallo, també és considerat un dels 90 pobles més bonics d’Itàlia. En la part antiga del poble s’hi troba l’antic castell que servia de residencia al català, i des del 1295 rei de Sicilia, Federic III, fill de Pere el Gran.

5h / 10km /Desnivell: +600m -600m

3

Argimusco i Bosco di Malabotta

Argimusco és una zona de gran interès arqueològic per les seves formacions rocoses enigmàtiques, algunes similars a figures humanes i animals. Algunes teories que suggereixen que aquesta zona hauria estat utilitzada com a lloc de culte o cerimònies rituals prehistòriques.

El Bosco di Malabotta és una reserva natural de 15.000 hectàrees considerada un dels últims boscos primaris de la Mediterrània. És una àrea d’alt interès ecològic i biològic que alberga moltes espècies vegetals endèmiques i rares, així com moltes espècies d’aus i animals amenaçats

5:30h / 14 km / Desnivell: +650m -650m

4

Monti Nebrodi

El Parc Natural Regional del Nebrodi és el referent botànic de Sicilia, el pulmó verd de la més gran de les illes del mediterrani. De perfil complex i sinuós, les seves muntanyes s’apropen als 2000 metres d’altitud i limita amb el mar Tirrè i les primeres pendents de l’Etna. Avui caminarem pel cor del parc, entre els llacs de Maulazzo i Biviere i les fagedes del Monte Soro, segon cim més alt del parc.

6h / 16 km / Desnivell: +550m -550m

5

Le Madonie: Pizzo Carbonara

Sense sortir de la provincia de Palermo, trobem el Parc Natural Regional de les Madonies. Amb altituds de gairebé 2000 metres, el parc destaca per una representació de tots els aspectes geològics de l’illa i sortints de roques datats amb més de 200 milions d’anys.

Avui gaudirem d’uns vistes panoràmiques impressionants pujant al segon cim més alt de la illa: el Pizzo Carbonara (1.979m).

4:00h / 9 km / Desnivell: +450m/-450m

6

Le Madonie: Piano dei Cervi

Amb un nom més que justificat: “pla dels cérvols”, avui ens sentirem molt ben acompanyats mentre gaudim de les frondoses fagedes i de les vistes d’aquest fantàstic parc.

A la tarda enfilem cap a Palermo per a instal·lar-nos al hotel i connectar amb el ritme de la ciutat amb més caràcter d’Itàlia.

5h / 15 km / Desnivell: +600m/-600m

7

Riserva Naturale del Capo Gallo

A només 12km del centre de Palermo, però isolada geogràficament gràcies a la morfologia extrema d’alguns vessants i la proximitat al mar, hi trobem una important reserva de la biodiversitat: la reserva del Capo Gallo.

4:30h / 7 km / Desnivell: +450m/-450m

8

Riserva Naturalle dello Zingaro

Parant la construcció d’una carretera costanera, el 1980 dosmil ecologistes van marxar agafats de la mà protegint un dels ecosistemes més rics de la Mediterrània de l’arribada del ciment. Un any després aconseguirien convertir-la en la primera reserva natural protegida de la illa. Motius? No en falten…

5h / 12 km / Desnivell: +450m/-450m

9

Isole Egadi: Marettimo

Antigament coneguda pels grecs com a Hierà Nésos, el que significa “illa sagrada”, i actualment anomenada Marettimo, probablement per l’abundant presència de farigola salvatge, recorrem per terra i mar l’illa més occidental de Sicilia.

3:00h / 9 km / Desnivell: +300m/-300m

10

Arrivederci e grazie! Tornada a Barcelona

Recollim bosses i ens dirigim al poble de Erice, la ciutat històrica del mont Éryx, un encantador poble amb unes vistes excel·lents de tot el costat occidental de la illa. Matí per a recórrer lliurement el seu centre històric, dinar i despedir-nos d’aquests 10 dies de somni mediterrani.

Sortida de l’avió a les 15:10 des de l’Aeroport de Palermo, arribada a l’aeroport de Barcelona a les 17:10.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating