Ascensió a l’Aneto


Dificultat


Data

del 21 al 22 de setembre

Situació

Aneto, Benasque, Huesca

Km

15km

L’Aneto, el pic més alt dels Pirineus, és una meravella natural que atrau aventurers de tot el món.

Amb els seus 3.404 metres d’altitud, aquest gegant s’eleva majestuosament, oferint vistes espectaculars de cims nevats, valls profundes i llacs glacials. L’ascens a l’Aneto és una experiència inoblidable, amb passos exigents com el famós Pas de Mahoma, on la combinació de destresa i coratge es posa a prova.

Des del seu cim, la sensació d’estar al sostre del món és inigualable, un premi per a aquells que busquen una connexió profunda amb la natura i l’emoció de conquerir el més alt.

Resum de l’activitat:

Durada de l’activitat: 2 dies / 1 nit. 21 i 22 de setembre

Exigència física: Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer rutes de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).

Dificultat tècnica: Alta. La ruta transcorre per terrenys d’alta muntanya. La progressió per la glacera del Aneto es farà amb grampons i piolet. Per a superar el Pas de Mahoma es requereix fer una grimpada aèria. Per seguretat, realitzem el tram de la glacera i del Pas de Mahoma encordados amb el nostre guia. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d’alta muntanya prèviament.

Distància: 15 km

Desnivel acumulat: +1.500m/-1.500m

Hora i punt de trobada: 13h a l’Hospital de Benasc on estacionarem els vehicles i prendrem l’autobús públic que ens portarà fins a la Besurta (uns 30 minuts).

Material individual imprescindible: DESCARREGAR EL PDF

Alimentació: És necessari portar l’aigua i el menjar que cadascun consideri oportú per al primer dia. El sopar i l’esmorzar ens els proporciona el refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible demanar-lo i adquirir-lo directament en el refugi.

Observacions: L’itinerari de descens previst no passa pel refugi de la Renclusa, per tant no podrem deixar pertinences en el refugi durant l’ascensió. Si inclous el lloguer de material tècnic individual per a l’ascensió i tens un número dempeus menor de 36 o major de 47, si us plau indica’ns-ho en el moment de formalitzar la reserva. Si el teu pes és superior als 100 kg, si us plau indica’ns-ho també.

 

Nota: Atlas Natura no es fa responsable dels incidents ocasionats per no portar el material imprescindible indicat. Atlas Natura es reserva el dret d’excloure un participant si aquest no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, sofreix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-lo en el moment de realitzar la reserva.

Inclòs/Exclosos

  • La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.
  • La gestió de la inscripció i l'assessorament abans de la ruta.·
  • La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat)
  • L'allotjament en el refugi en modalitat de Mitja Pensió (allotjament, sopar i esmorzar).
  • El material tècnic i de seguretat conjunt per a l'ascensió.
  • L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.
  • El desplaçament fins al punt d'inici de la ruta.
  • el pícnic del diumenge
  • els consums extres en el refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.)
  • les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.
  • es despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugi...).
  • el trajecte amb autobús entre l'Hospital de Benasc i la Besurta. Aquest import haurà d'abonar-se directament en l'autobús (5,20 euros/persona anada i tornada).

Plans de viatge

Dia 21 de setembre (dia 1) Arribada i aproximació

Ens trobem a Benasque, amb el guia d’Atlas Natura. Un cop allà, farem la revisió del material i realitzarem el desplaçament fins la Besurta.

Un cop a Besurta, anirem fins el Refugi de la Renclusa i farem nit allà.

Distancia: 1,5 km | Desnivell: +250/-15m | Temps aproximat: 2h 30 minuts

Dia 22 de setembre (dia 2) Refugi de la Renclusa - Pic Aneto (3.404m) - La Besurta.

El segon dia ens aixecarem aviat i seguirem l'ascensió cap als Portillones i la glacera del Aneto. Continuarem la ruta pel conegut Pas de Mahoma i finalment aconseguirem el cim del Aneto. El descens el farem pel Ibón del Saltarillo, fent la ruta una mica més variada i sense passar pel refugi de la Renclusa.

Distància: 13 km | Desnivell: +1.265m/-1.500m | Temps efectiu: 8:00h | Temps activitat: 12:00h

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Ascensió a l’Aneto”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Des de
295,00  350,00 
Formulari de reserva
Formulari de consulta
1
295,00 
0,00 
Disponible:
Total a pagar
1
295,00 
0,00