Àustria: muntanyes, història i adrenalina (Segona part)

Després de la intensa experiència a Innsbruck, anhelàvem un canvi de ritme. El llac Achensee es revelava com el lloc perfecte. Allà, llogarem una petita cabaña amb vistes al llac i passarem uns dies idíl·lics. Els matins els dedicàvem a explorar els boscos que envoltaven el llac, equipats amb la motxilla de porteig i ganyips per anar picant. Les tardes, ens refrescavem nedant en les seves aigües cristal·lines. 

A les nits, gaudíem de la tranquil·litat de la cabana i preparàvem sopars senzills però deliciosos amb productes locals. Un dia, vam provar el Kaiserschmarrn, una espècie de crep desfet amb panses i sucre, una delícia típica de la zona.

Salzburg, la ciutat de Mozart, ens va enamorar el seu encanto barroc. Passejar pel centre històric era com adentrar-se en un conte de fades. LA Fortalessa Hohensalzburg ens va oferir unes vistes panoràmiques de la ciutat i dels Alps. I per suposat no ens podiem perdre la casa de Mozart, on podies imaginar-te al jove compositor extraient la seva màgia posseït per les melodies que dibuixaven els seus dits sobre el piano.

A Salzburg, ens allotjàrem en un petit hotel familiar situat al centre històric. L’amabilitat dels amfitrions i l’autenticitat de l’establiment van fer que ens sentim com a casa.

La visita a Mauthausen va ser una experiència que ens va marcar profundament. Recórrer les barraques i les cambres de gas va ser un cop dur a la nostra consciència. Però també va ser una lliçó d’història i una crida a la reflexió sobre la importància de la pau i la tolerància.

Viena, la capital imperial, ens va rebre amb els braços oberts. La seva arquitectura majestuosa, els seus amplis parcs i el seu ambient cosmopolita ens van captivar. Vam passejar pel Prater, vam visitar el Palau de Schönbrunn i vam gaudir d’un concert de vals a la Wiener Staatsoper. A Viena, ens vam allotjar en un hotel modernista amb unes vistes espectaculars de la ciutat. Des de la nostra habitació, podíem veure la Catedral de Sant Esteve il·luminada.

Àustria ens va regalar records imborrables. Cada racó d’aquest país ens va sorprendre i ens va emocionar. Des de les altes cimes dels Alps fins a les tranquil·les aigües del llac Achensee, des de les ciutats històriques fins als pobles més petits, Àustria es va quedar gravada en els nostres cors.