8-15km
km
Corbera
Situació

La Batalla de l’Ebre és una sortida de senderisme cultural on s’entrellacen esport i cultura, rememorant moments de la història que tenim molt presents.

Els tres punts principals de la sortida, són les trinxeres de la Punta del Duc, la cota 705 del monument a la Pau i la serra de Cavalls.

Aquest viatge és un pas per la història per no oblidar!

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants amb furgonetes de la organització o directament a la Pobla de Massaluca
HORA DE SORTIDA 08:30h.
HORA DE TORNADA 19:00h aproximadament.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU
Pic-nic de ruta.
Begudes fora d’àpats.

1

Les trinxeres de la punta del Duc

Enmig d’una zona privilegiada, amb excel·lents vistes sobre la confluència del riu Matarranya amb el riu Ebre, es pot descobrir tot un entorn fortificat de trinxeres que va formar part de la línia defensiva construïda al llarg del riu Ebre, per a protegir el territori d’una invasió franquista. Es pot transitar a peu, per dins de la trinxera, uns quants centenars de metres. Els senders rehabilitats permeten resseguir els camins dels soldats republicans durant els més de cent dies de batalla. Durada: 2 hores. Desnivell: 200m. Visita al centre d’interpretació: 115 dies de Corbera. Visita al poble de Corbera. (3 hores aproximadament)

2

Monument a la PAU

Des de la carretera de Gandesa a Pinell de Brai parteix un sender que ens porta al lloc on era situat al comandament de les Brigades Internacionals a la Batalla de l’Ebre. Aquest lloc que es troba dins d’un barranc, és especialment impactant doncs, encara es veuen els petits forats que van construir als marges del barranc i que tenien la funció de dormitori. També s’hi troba una petita cisterna per a l’aigua de pluja i petit monument construït pel mateixos brigadistes en memòria dels que hi van morir. El recorregut continua cap a l’Ermita de Santa Magdalena i la cota 705 on es troba el Monument a la Pau. (GR-171 Sender de la Pau). Des de la cota 705 passant pel coll de Canar, ens dirigirem al Santuari de la Fontcalda, hi ha també un balneari i una font d’aigua termal. Aquest espectacular entorn és vorejat pel riu Canaletes (provinent dels Ports de Beseit), formant unes impressionants gorgues que seguirem uns centenars de metres fins arribar a la antiga estació de Prat de Comte (avui via verda). Durada: 5 hores efectives Desnivell: 500 m de desnivell positiu Visita al centre d’interpretació: Hospital de Sang de Gandesa.

3

Serra de Cavalls

Aquests recorregut s’inicia en el km. 9 de la carretera de Gandesa a Pinell de Brai (Barranc de la Teuleria) GR- 171 (Ruta de la Pau). Sortim en direcció est en busca de la carena de la Serra de Cavalls (interessants panoràmiques de la zona), seguirem la carena uns 3 km. fins a la fita de Cavalls (Pla de Segura), des d’aquest punt continuarem en direcció sud seguint l’interessant Barranc dels Bous passant per la Font de Cavalls i arribant finalment al poble de Pinell de Brai. Durada: 4,30h efectives Desnivell: 400 m desnivell positiu Allotjament al poble de Pinell de Brai en habitacions dobles amb bany, a Ca l’àngel els tres dies, dues nits.

Motivacions

-Panoràmiques de la serra de Cavalls.
-Poble vell de Cobera.
-Les trinxeres de la Punta del Duc.

Opinió del viatge

5.00 based on
13 Setembre, 2018

Fantàstica sortida que combina muntanya, natura i cultura i conduïda per guies amables i experimentats que donen seguretat absoluta.

13 Setembre, 2018

Hola! Com sempre. Ben organitzat i molt interessant. Moltes gràcies i abraçades.

Deixa una opinió del viatge

Valoració