20-26 d’agost
Data
10-20km
km

Cabo Ortegal no només destaca per ser un dels punts més septentrionals i occidentals de la península ibèrica, també és un lloc de gran interès geològic (amb presencia de roques metamòrfiques i granítiques de més de 300 milions d’anys), de flora (amb una gran varietat d’espècies endèmiques) i de fauna, sent parada d’un gran nombre d’aus migratòries. Caminar pels seus penya-segats, amb la vista oberta a l’Atlàntic, és una experiència única.

El Parc Natural de Fragas do Eume neix a les vores del riu Eume, i és un dels boscos atlàntics més ben preservats d’Europa. La millor manera de conèixer el parc és a peu. Roures, pollancres, freixes, verns, més de 20 espècies de falgueres i 200 de líquens es donen aquí. A vegades la vegetació és tan espessa que amb prou feines deixa passar la llum. Amagat al bell mig del bosc arribarem al monestir de Caaveiro, un antic cenobi amb més de 10 segles d’història i unes vistes espectaculars d’aquesta “fraga” màgica.

SORTIDA 20 d’agost a les 10:00h – Aeroport del Prat (Barcelona)
ARRIBADA 26 d’agost a les 15:45h – Aeroport del prat (Barcelona)
Durada viatge
7 dies
Exigència física
Exigència tècnica
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

Bitllet d’avió.

1

Transport i trobada amb els guies

2

Serra de Capelada i Montde do Limo

Sortida del poble de Cariño fins l’aldea de San André de Teixido. És el segon lloc de peregrinació després de Santiago i visitarem la magnífica cascada “FERVENZA POZO DO INFIERNO” i el CASTELO DO CASÓN.
El segon recorregut transcorre per la “RUTA DOS PEIRAOS” els paisatges més espectaculars de la Costa Artraba. Podem gaudir de les panoràmiques des dels diferents miradors sobre l’Atlàntic “MIRADOIROS DE CORTES i BOCA DE TORRALBA” i de les torres de vigilància de “GARITAS DE EXIL i DEL VILAR”.
Passarem per l’ermita de San Antón de Corveiro i per finalitzar pel CASTELO DA CONCEPCIÓN en Cedeira.

3

Rias de Ortigueira i Viveiro

RUTA FLUVIAL DO RÍO SOR situada entre les rias de Ortigueira i Viveiro, exactament desemboca en la petita Ría do Barqueiro.
Preciós recorregut per la riba del Río Sor, des de RIBEIRA DO BISPO passant per O PONTE SEGADE fins al “MIRADOIRO FERVENZA DE AUGACAIDAS”, el paisatge és extraordinàriament espectacular i feréstec, destacant el salt d’aigua anomenat anteriorment, i també els sensacionals meandres que ha format el riu al llarg de tot l’itinerari.

4

Fervenza de Belelle

La ruta de la cascada “FERVENZA DE BELELLE” és un d’aquests llocs que sorprenen i captiven, un pla perfecte per a desconnectar. L’impressionant salt d’aigua té una caiguda de 45 metres i un cabal d’aigua sorprenent.
El recorregut s’inicia a la població O Roxal (Pazo de Isabel II), després de gaudir de la “FERVENZA DE BELELLE”, continuarem per una curta però forta pujada, entre escales i marjades, fins al final de la presa. Fantàstica i sensacional caminada de més de 2 quilòmetres seguint el canal fins a la PRESA DA FERVENZA i finalitzant a l’aldea de Belelle.

5

PARQUE NATURAL FRAGAS DO EUME – RUTAS DEL MOSTEIRO DE CAVEIRO

L’aspecte actual del Monestir és d’estil Barroc i desprèn una atmosfera màgica i al·lucinant.
Dins del Parc hi ha una xarxa de senders. Hem escollit 3 dels més representatius que farem en dues jornades.
-CAMIÑO DOS ENCOMENDEIROS
-CAMIÑO DA VENTUREIRA
-RUTA DOS CERQUEIROS

6

CAMIÑO DOS ENCOMENDEIROS

La ruta “CAMIÑO DOS ENCOMENDEIROS” la complementarem amb la ruta ”CAMIÑO DA VENTUREIRA”.

El recorregut s’inicia al sensacional ”PONTE COLGANTE DE CAL GRANDE” i continua per un extraordinari sender que voreja el riu fins al “PONTE COLGANTE DE FORNELOS”. Més tard, el “PONTE DE MARÍA CRISTINA” i assolir posteriorment el “MOSTEIRO DE CAAVEIRO” (símbol del parc). A prop es troben uns dels racons més al·lucinants les “RUINES DO MUIÑO DE SESÍN” i el “PONTE DE PIEDRA” RUTA DOS CERQUEIROS O DE LOS MIRADOIROS destacant el “ MIRADOIRO DE CARBUEIRA”, balcó natural per gaudir dels capritxosos meandres del riu. Ho complementarem amb una ruta pels fabulosos carrerons de PONTEDEUME, contemplar les vistes del “CASTELO DE ANDRADE” i visita al “MOSTEIRO DE MONFERO”.

7

Praia da santa Magdalena

Ens desplaçarem a la zona costanera de la Ría do Ferrol, per a realitzar entre la “PRAIA DA SANTA MAGDALENA” en CABANES fins a REDES, una meravella les vistes de la ría, el bosc costaner, un molí de marees i la sensacional visita al poblet de REDES, amb una bateria de canons al final del poble.

Tornada a Barcelona.

Les activitats de senderisme no superaran el total de 20 quilòmetres diaris, ni els 500 metres de desnivell positiu tot i que hi hagi més d’un recorregut al llarg del dia.

Opinió del viatge

5.00 based on Opinions
2 Maig, 2023

Preciosa ruta per Cabo Ortegal. L’organirzació de 10, guies experimentats i amb gran capacitat per dinamitzar el grup. Segur que repetim amb Atlas Natura!

Deixa una opinió del viatge

Valoració