10-16
km
“El Pas del Temps” és una ruta senderista de vuit dies que connecta el poblet d’Isil -al Pallars Sobirà- amb La Pobla de Segur -al Pallars Jussà-, servint-se d’antics camins de bast que comunicaven tant els pobles de mig vessant de la muntanya, com els situats al fons de la vall.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona Sants/Aeroport del prat
HORA DE SORTIDA A determinar segons transport.
HORA DE TORNADA A determinar segons transport.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de caminar.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament de tots els dies amb mitja pensió.
Vehicles de suport. Transport de l’equipatge entre allotjaments.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.
1

Transport i trobada amb els guies

08:00h. Trobada a l’estació de Barcelona Sants. Presentació del grup i els guies. Des d’allà, viatge amb furgonetes de la organització fins al poble d’Isil. Arribats a Isil ens instal·larem a un allotjament rural i passarem una tarda tranquil·la, aclimatant-nos entre nosaltres i amb el medi, passejant pel poble i els seus voltants i visitant la Casa de l’Ós bru dels Pirineus.

2

Etapa 2

Isil – Esterri d’Àneu
4:35h / 11 km / Desnivell: +171m/-382m
Elements d’interès: Sant Joan d’Isil, pont d’Isil (S.XVIII), Casa de l’Ós bru dels Pirineus, arquitectura d’Àrreu, Sant Serni d’Àrreu, Torre de la Minyona, Mare de Déu de les Neus, Sant Pere de Sorpe, Casa Andreuet de Sorpe, Sant Andreu de València d’Àneu, castell de València d’Àneu.

3

Etapa 3

Esterri d’Àneu – Berrós Jussà
5:45h / 16 km / Desnivell: +545m/-558m
Elements d’interès: Casa Gassia, Ecomuseu de les Valls d’Àneu, pont romànic d’Esterri d’Àneu, Santa Maria d’Àneu, Sant Martí d’Escalarre, Sant Miquel de Llavorre, Sant Roc de Llavorre, Sant Bartomeu de Dorve, búnquers de la postguerra, Sant Jaume de Berrós Jussà.

4

Etapa 4

Berrós Jussà – Llavorsí
4:15h / 12 km /Desnivell: +210m/-352m
Elements d’interès: Coma i poble de Berrós Sobirà (aquest poble està fora de l’itinerari, però si el grup ho vol i es va bé de temps, val la pena fer-hi una visita), monestir de Sant Pere de Burgal, Torre de guaita d’Escaló, Vila closa d’Escaló, Sant Sebastià d’Estaron, vila closa de Llavorsí, oficina del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

5

Etapa 5

Llavorsí – Altron
6:00h / 20 km / Desnivell: +943m/-783m
Elements d’interès: Bosc d’Arnui, poble deshabitat de Sant Romà de Tavèrnoles, bordes de Botella, Sant Iscle i Santa Victòria de Surp, ermita de Sant Quiri (a Surp), Casa Bertran de Surp, Mola de Sall (abans d’arribar a Altron).

6

Etapa 6

Altron – Estac
5:15h / 14 km / Desnivell: +601m/-388m

Elements d’interès: Ermita de Sant Josep, camí d’Olp, Mare de Déu de la Purificació o de la Candelera (a Olp), geologia d’Olp, poble de Castellviny i Sant Esteve de Castellviny, Església de la Purificació o de la Candelera (a Enviny), ermites de Sant Roc i Sant Miquel (a Enviny), Sant Marçal d’Estac, paisatge de la Solana d’Estac.

7

Etapa 7

Estac – Peramea
5:10h / 16 km / Desnivell: +660m/-904m

Elements d’interès: bosc de Tolzó, borda de Cossant, vall d’Ancs, vila closa de Peramea, Torre de Colomers (a Peramea), estany de Montcortès (situat fora del recorregut, podem visitar-lo amb la furgoneta de l’organització, ja que és un indret que cal conèixer. Juntament amb els estanys de Basturs –al Pallars Jussà- i l’estany de Banyoles –al Pla de l’Estany-, és l’únic estany d’origen càrstic que tenim a Catalunya).

8

Etapa 8

Peramea – La Pobla de Segur
8:15h / 14 km + 12 km / Desnivell: +478m/-843m

Elements d’interès: Creu de Terme al camí cap a Pujol, sarcòfags de la font de Sant Cristòfol, dolmen de la Cabana de la Mosquera, església de Santa Anna (a Cortscastell), dòlmens de la Cabana de Perauba i Castellars d’en Pei (afores de Peracalç), Pic de l’Àliga o la Geganta.
Elements d’interès: Poble deshabitat de Montsor, Cresta del Gelat amb el Salt del Llop(alternativa al camí principal amb un pas aeri equipat amb una cadena i uns esglaons), molí de l’Oli (a La Pobla de Segur), casc antic de La Pobla de Segur, Museu dels Raiers al Pont del Claverol, Tossal Gros, estació de tren en procés de reconstrucció.

Un cop arribats a La Pobla de Segur, farem un picnic o baixarem ja cap a Barcelona amb les furgonetes de l’organització. Un lloc imprescindible per aturar-s’hi a dinar és el restaurant Beltran, a Salàs de Pallars, poble que val la pena visitar ja que durant segles és a on s’hi celebrava la fira anual de bestiar.

Opinió del viatge

No hi ha opinions encara.

Deixa una opinió del viatge

Valoració