12-13 de Maig
Data
13-16
km
El bruc, Montserrat
Situació

Aquesta sortida, que és la quarta del cicle d’història de Catalunya a Peu, es contextualitza durant la guerra del Francès.

Les batalles del 6 i el 14 de juny del 1808 de la Guerra de Francès esdevingudes a l’entorn del coll de Can Maçana, van ser el punt de comunicacions obligat en el desplaçament de les tropes franceses. Les característiques del terreny, molt adequat per a parar emboscades, la concentració de sometents procedents de diverses poblacions i l’emboscada ben calculada pels militars professionals de les tropes suïsses del Regiment de Ludvig Wimpffen, un regiment de guàrdies valons i soldats regulars fugitius de la Barcelona ocupada pels francesos, van fer possible vèncer l’exèrcit francès en la primera batalla del 6 de juny. El general Schwartz es va veure obligat a retirar-se.

Segons la historiografia tradicional, els atacants s’haurien beneficiat del ressò dels tocs del tambor d’un timbaler que acompanyava la milícia de Santpedor, fent creure als francesos que s’acostava una gran formació militar, explicació que va fer néixer la llegenda del Timbaler del Bruc.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants
HORA DE SORTIDA Dissabte a les 9:00h Barcelona Sants.
HORA DE TORNADA Diumenge després de dinar.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de senderisme.
INCLOU
Guia titulat i assegurances. Allotjament amb mitja pensió.
Vehicle de suport. Transport de l’equipatge.
NO INCLOU Pic-nic de ruta.

 

1

Transport i ruta

Començarem a caminar el mateix dissabte, fent una circular sortint de can maçana.

Coll de can Maçana-Coll de Guirló-La cadireta (roca foradada)-Coll del porc-Coll de les comes-Montgrós (possibilitat de fer el cim del Montgrós)-Camell de Sant Jeroni-Coll d’Albarda-Escales de Jacob-Sant Onofre-Santa Caterina-Collbató.

16km

2

Segona etapa

Circular per Roques blanques, grup muntanyós davant de Montserrat.

Coll del Bruc-Obaga de la Teuleria-Font del Ferro-Castell de Castellolí-Obaga de Llucià-Coves de Llucià (Bauma)-Bauma de Cant Soteras-Coll del Bruc.

13km

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating