El timbaler del bruc

Aquesta sortida, que és la quarta del cicle d’història de Catalunya a Peu, es contextualitza durant la guerra del Francès.

Aquesta sortida, que és la quarta del cicle d’història de Catalunya a Peu, es contextualitza durant la guerra del Francès.

Les batalles del 6 i el 14 de juny del 1808 de la Guerra de Francès esdevingudes a l’entorn del coll de Can Maçana, van ser el punt de comunicacions obligat en el desplaçament de les tropes franceses. Les característiques del terreny, molt adequat per a parar emboscades, la concentració de sometents procedents de diverses poblacions i l’emboscada ben calculada pels militars professionals de les tropes suïsses del Regiment de Ludvig Wimpffen, un regiment de guàrdies valons i soldats regulars fugitius de la Barcelona ocupada pels francesos, van fer possible vèncer l’exèrcit francès en la primera batalla del 6 de juny. El general Schwartz es va veure obligat a retirar-se.

Segons la historiografia tradicional, els atacants s’haurien beneficiat del ressò dels tocs del tambor d’un timbaler que acompanyava la milícia de Santpedor, fent creure als francesos que s’acostava una gran formació militar, explicació que va fer néixer la llegenda del Timbaler del Bruc.

SORTIDA/ARRIBADA  Barcelona sants
HORA DE SORTIDA Dissabte a les 9:00h Barcelona Sants.
HORA DE TORNADA Diumenge després de dinar.
MATERIAL Roba tèrmica, Gore-tex o impermeable, aigua, botes o bambes de senderisme.
INCLOU
[icon_tick state=”on”]Guia titulat i assegurances. [icon_tick state=”on”]Allotjament amb mitja pensió.
[icon_tick state=”on”]Vehicle de suport. [icon_tick state=”on”]Transport de l’equipatge.
NO INCLOU [icon_tick state=”off”] Pic-nic de ruta.

 

Informació addicional

data

12-13 de Maig

km

13-16

situacio

El bruc, Montserrat

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “El timbaler del bruc”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *