A la muntanya sempre optem per entrepans, barretes, fruita, fruits secs, xocolata, etc., però sabem quins aliments són els més adequats per quan sortim a caminar? Quins ens aportaran més energia i milloraran el nostre rendiment?

El que més ens sol preocupar és saber què cal portar per una ruta llarga. A continuació unes petites pautes a seguir:

 

 

El senderisme és un exercici aeròbic, és a dir de llarga durada i de mitja o baixa intensitat. Inicialment durant l’exercici aeròbic, el glucogen (forma de emmagatzemar la glucosa es trenca per produir glucosa i quan aquest ens falta d’aquest tirem del teixit adipós (grassa) i això va acompanyat d’una disminució de rendiment, a part d’això correm el risc que comenci a cremar proteïnes (massa muscular). Per tant necessitem reposar aquest glucogen (en forma de glucosa), el més aviat possible i fer-ho constantment.

Sabem que consumir carbohidrats (pasta, arròs, patata, pa, etc.) ens els exercicis aeròbics millora el nostre rendiment i que els aliments amb gran quantitat de proteïnes i grasses no són aconsellables, ja que són difícils de digerir.

El dia de la ruta ha de començar amb un esmorzar nutritiu que contingui aliments rics en carbohidrats, productes làctics i fruita. Hem de tenir en compte el temps que tenim abans de començar a caminar, d’aquesta manera farem un esmorzar lleuger, moderat o fort.

Ja de ruta, convé reposar part dels carbohidrats que es van consumint. L’ideal seria cada dues hores realitzar petites ingestes com les barretes de cereals, xocolata, plàtans, galetes. Els fruits secs no són tan bons com la gent es pensa, ja que tenen bastanta grassa però també poden ser una opció. Si es fa un àpat més gran a mitja ruta l’opció d’un entrepà és bona, ja que el pa també són carbohidrats.

Un cop ja hem acabat el nostre dia de ruta i sopem és important fer un sopar no molt pesat i fàcil de digerir, i que contengui carbohidrats però també són importants les proteïnes per afavorir la regeneració muscular.

La Hidratació

Tant o més important que la nostre alimentació en un dia de ruta, ho és la hidratació.

Hem de tenir en compte que la pèrdua d’aigua del nostre cos serà major a la habitual degut a la calor que genera el nostre cos amb l’exercici físic. Quan suem no només perdem aigua, sinó que també perdem sals minerals . Lo ideal és no esperar a tenir set per beure i anar reposant aquesta aigua i sals minerals amb aigua o begudes isotòniques, que també ens aportarà energia i sals minerals. La hidratació s’ha de fer abans, durant i després de la ruta.

Al acabar la ruta és important la re-hidratació amb begudes isotòniques, sucs o inclòs amb dosis moderades una cervesa, si pot ser amb un baix contingut d’alcohol, i sempre després d’haver calmat la set amb aigua, això farà que el nostre metabolisme es curi més aviat.

 

 

About Author

client-photo-1
Txell

Comentaris

Isabel Gabasa i Puig
22 març, 2017
Bon dia, Gràcies per la vostra informació, en viatges, nutrició,... Crec k n'esteu fent un treball de difusió molt interessant. Personalment cada vegada sóc més entusiasta del viatjar i la muntanya. No he pogut venir encara amb vosaltres, tot i tenir amics excursionistes k si, i me n'han parlat. Si que em miro la vostra web i em dóna idees,... Endavant! Fins aviat Isabel Essent
Txell
24 març, 2017
Hola Isabel, Gràcies! Et convidem a venir a alguna de les nostres rutes, i si ens vols conèixer abans fem sortides gratuïtes d'un dia que segur que t'agradaran.

Deixa un comentari